Deze week vertel ik je iets over waarom het belangrijk is om positief te zijn in deze Corona-tijd. Want positief zijn heeft alles te maken met het Coronavirus.

Alles is trilling

Zoals je vast wel weet bestaat alles uit trillingen. Bij geluid is dat het meest duidelijk. We hebben het dan over geluidsgolven of radiogolven. Maar dat geldt voor alles. Alles is trilling. Alles trilt op een andere sterkte, ofwel elke trilling heeft zijn eigen frequentie. Ook ons lichaam dat bestaat uit moleculen, die op hun beurt weer uit atomen en nog meer bewegende deeltjes opgebouwd zijn. Al die deeltjes trillen op hun eigen manier, hun eigen frequentie. Zelfs stenen bestaan op micro-niveau uit trillende deeltjes.

Ook een virus trilt met een frequentie

Ook het Corona-virus trilt, zij het met een lage frequentie, ongeveer 5,5 Hz tot 14,5 Hz. Het virus sterft bij 25,5 Hz en hoger. Hz betekent Herz, de meeteenheid van trillingen.
Voor iemand die in hoge vibraties leeft is het virus niet gevaarlijk. Het lichaam van een gezond persoon “vibreert” dus hoger. Je kunt niet altijd op een vaste hoge trilling leven. Dat heeft te maken met ons denken en ons gevoel. Bij negatieve gedachten en bijbehorende gevoelens zakken we af in een lagere trilling. Je energiebalans is dan verstoord. Als dat kortstondig is, is dat niet erg. Maar bij langduriger verstoring van je energiebalans blijft je energie laag waarmee je vatbaarder bent voor kwalen en ziekten, dus ook voor het Coronavirus. Denk aan chronische ziekten, nerveuze spanning, zware emoties, emotionele uitputting, onderkoeling, maar ook gemoedstoestanden. Nu kun je denken, dat dat nu eenmaal zo is, iets waar je niets aan kunt doen, wachten tot het overgaat. Maar niets is minder waar!

De aarde heeft ook een trilling

Deze heet de Schumann-resonantie, genoemd naar zijn ontdekker. Deze frequentie is eigenlijk de hartslag van moeder aarde en werkt als een stemvork voor het leven. Het is een zeer belangrijke natuurlijke elektromagnetische golf, een achtergrond frequentie die de uitwisseling van non-verbale signalen in de hersenen van mensen en zoogdieren beïnvloedt. Duizenden jaren lang was deze frequentie 7,83 Hz maar sinds het eind van de 20e eeuw is deze hoger aan het worden.
De gemiddelde totale frequentie van de aarde was deze week 27,4 Hz. Daar kan een virus niet in leven, maar er zijn plaatsen waar deze frequentie wordt verlaagd op plekken waar dat nodig is. Dat is het geval in ziekenhuizen, gevangenissen, door elektrische bedrading, elektrische metro- en openbare voertuigen, in winkelcentra, kantoren, pubs, en nog tal van andere plaatsen. Hier dalen de trillingen onder 20 Hz.

Zelfs onze menselijke eigenschappen trillen

Het virus kan dus gevaarlijk zijn voor mensen met lage trillingen. Waardoor zit een mens soms in een lage trilling? Het kan door lichamelijke oorzaken, zoals pijn en koorts. Maar ook gedachten en gevoelens kunnen je energieniveau verlagen. Kijk eens naar dit lijstje:

Lage trilling

 • Pijn – van 0,1 tot 2 Hz
 • Angst – van 0,2 tot 2,2 Hz
 • Woede – van 0,6 tot 3,3 Hz
 • Interne rommel – 0,6 tot 1,9 Hz
 • Trots – 0,8 Hz
 • Verhoogde temperatuur – 0,9 Hz
 • Ontstekingsprocessen – van 0,9 tot 3,8 Hz
 • Eenzaamheid – 1,5 Hz
 • Gevoel van superioriteit – 1,9 Hz
 • Trots (grootheidswaanzin) – 3,1 Hz

Hoge trilling

 • Dankbaarheid – 45 Hz
 • Vrijgevigheid – 95 Hz
 • Dankbaarheid vanuit het hart – 140 Hz en meer
 • Waardering – 144 Hz en meer
 • Empathie – 150 Hz en meer
 • Liefde – 50 Hz (zoals je tegen iemand zegt “ik hou van je”, dat wil zeggen wanneer een persoon begrijpt dat liefde een goed, helder en geweldig gevoel is, maar nog niet heeft leren liefhebben met het hart)
 • De Liefde die een persoon met zijn hart voelt voor alle mensen zonder uitzondering en voor alle levende wezens – 150 Hz en meer
 • Onvoorwaardelijke Liefde – 205 Hz en meer.

Wij kunnen lichamelijke gebreken niet direct oplossen. Voor een gebroken arm moet je naar de dokter. Maar wel kunnen we met onze gedachten en gevoelens aan de slag. Die kun je trainen namelijk.

Jij kunt zelf je frequentie verhogen

Een mens voelt zich van nature met de aarde in balans, je voelt je goed in je omgeving rond 7,83 Hz. Maar de trilling van de aarde verhoogt. Het is daarom heel belangrijk om jouw frequentie ook te verhogen. Het doel is niet om verlicht te worden. Het doel is om als aardebewoner mee te groeien met de planeet.
En ja, als wij meer dankbaarheid gaan voelen, vrijgeviger worden, en andere positieve deugden en eigenschappen gaan beoefenen, zal onze frequentie stijgen. Een gevolg is dat er veel meer aan het licht zal komen, want wij gaan zo onze eigen kwaliteiten uit de kast halen. Ook onze introverte kwaliteit. Ook onze hooggevoelige eigenschap. Alles wat vanuit de lage frequenties wordt gedaan, werkt steeds minder goed. Het is een signaal om naar jezelf te kijken.
Wij mensen zijn vanuit liefde geboren en voor de liefde bestemd.

Jij kunt dus je vibratie vergroten door met jezelf te werken

Een van de manieren daarvoor is mijn methode: De 5 stappen om ànders naar je leven te kijken. Dit e-book staat vol creatieve oefeningen waarmee je je energie kunt verhogen. Het e-book is nu nog gratis verkrijgbaar. Als jij het nog niet hebt en je wilt het ontvangen, mail mij dan op s.c.wolters@gmail.com en ik stuur het je per mail toe.