We zitten in de intelligente lockdown. De tijd is aangebroken om jouw eigen wijsheid aan te boren en in de praktijk te brengen

Wat is nu eigenlijk waar en wat niet, kun je je afvragen. Ik heb een beter idee: laten we in plaats daarvan aanhaken op ons innerlijk meesterschap om de samenleving te creëren waar we naar verlangen. Want alles is er al. De tijd is aangebroken om jouw eigen wijsheid aan te boren en in de praktijk te brengen zodat we samen de positieve energie de goede kant op kunnen sturen.

Jezelf stuurloos maken is precies wat nu niet nodig is

Allerlei berichten komen tot ons. Wat is waar? Heen en weer geschud worden tussen hoop en vrees maakt stuurloos. En dat is nou precies wat er NIET nodig is.

Jouw verbeelding en waar jij het mee vult, creëert de werkelijkheid

William Blake was een veelzijdige Engelsman uit eind 18e eeuw. Hij schreef, dichtte, tekende, schilderde en graveerde. Hij vond de verbeelding belangrijker dan het verstand. Hij plaatste vraagtekens bij alle waarden van zijn tijd, op het gebied van kunst, religie en filosofie. Doordat hij alles onderzocht leerde hij de verbeelding zien als een veld van oneindige mogelijkheden en noemde deze mogelijkheden ‘already made states’. Daarmee bedoelde hij dat elke mogelijkheid, elk plot, elk drama er al is als mogelijkheid. Menselijke verbeelding is een veld van oneindige mogelijkheden, gevuld met onze emoties, overtuigingen en verwachtingen dat nieuwe werelden schept.

Meesterschap over je geest om een samenleving te creëren waar we naar verlangen

Waar jij je aandacht op richt, wat je gelooft, wat je verwacht en hoe je je voelt creëert de werkelijkheid waarin jij leeft. Individueel en collectief. Daarom is het nodig dat wij in ons meesterschap stappen; meesterschap over onze eigen wijsheid en geest. Zodat we zelf aan het stuur staan en een samenleving laten ontstaan waar we naar verlangen. Wetenschap en mystiek zijn het over één ding eens: wij mensen scheppen werelden door de kracht van ons bewustzijn. Waar we ons op richten wordt werkelijkheid. Laten we dus, nu we met ons allen thuis zitten en met minder of zelfs geen werk, de tijd die vrijkomt besteden om heel goed te worden in het scheppen van de wereld waar we naar verlangen.

De vraag is daarom niet: wat is waar? De vraag is: wat WIL je dat waar wordt?

Als we dat doortrekken naar de huidige situatie, dan betekent het dat elke mogelijkheid er hier en nu al IS: de nieuwe aarde is er al; invloedrijke mensen die uit zijn op overheersing van de massa zijn er al; de mens in balans met de natuur is er al; een wereldwijde samenleving waarin er overvloed is voor iedereen is er al; de deepstate is er al.
Alles is er al. Tegelijkertijd, hier en nu. De vraag is dus niet: wat is waar? Maar wat wil je dat onze werkelijkheid wordt? In plaats van te kissebissen over of het wel of niet waar is dat we afstevenen op totaaloverheersing of een nieuwe wereldorde, kunnen we ons beter gaan bezighouden met welke versie van de werkelijkheid we met ons allen WILLEN en deze creëren.

Drie stappen naar het creëren van de werkelijkheid van jouw keuze

1. Helder zien wat we niet willen. En daarmee bedoel ik dus niet perse inhoudelijk (geen deepstate, geen verplichte vaccinaties bijvoorbeeld), maar meer structureel. We willen bijvoorbeeld geen verwarring, geen massale angst, geen tweespalt, geen wantrouwen, geen wanhoop.
2. Helder zien wat we wel willen. Bijvoorbeeld: we willen harmonie, een gezonde planeet, voorspoed, innerlijke rust, vertrouwen, verbinding, in onze kracht staan en bewust creëren.
3. De verandering zijn waar we naar verlangen.

Hoe doe je dit, vraag je je misschien af…

1. Allereerst kijken we onze angst in de ogen.

Druk je angst niet weg, negeer het niet, wimpel het niet af maar neem je angst serieus. VOEL je angst.
Schrijf erover, duik erin:

 • Ik voel nu angst. Het zit hier (plaats in je lichaam), beschrijf wat je lijf doet ademhaling, hartslag, waar zit de spanning).
 • Tegelijkertijd de plekken waar de spanning zit ontspannen. Schrijf op: ik ontspan nu mijn ….(bijv. schouders). En VOEL wat dat doet.
 • Schrijf op: als ik mijn schouders ontspan, …. (bijv. zakt mijn ademhaling naar mijn buik).
 • Luister naar dit lied: Geef mij nu je angst Syb van der Ploeg

Je zegt ik ben vrij, maar jij bedoelt ik ben zo eenzaam
Je voelt je te gek, zeg jij, maar ik zit niet te dromen
Want die blikken in je ogen, zeggen alles tegen mij
Ik voel me precies, als jij en jij kan eerlijk zijn
Je voelt je heel goed zeg jij, je moet…
Begint te trillen
Ik weet dat ik jou kan helpen, maar je moet zelf willen
Elkaar nu een dienst bewijzen, dat is alles wat ik vraag
Zet weg nu die angst, ik wist het al, dit is m’n dag vandaag

Geef mij nu je angst, ik geef je d’r hoop voor terug Geef mij nu de nacht, ik geef je de morgen terug

Zolang ik je niet, verlies, vind ik heus wel een weg met jou
Kijk mij nu eens aan, nee zeg maar niets, je mag best zwijgen
Het valt nu nog zwaar, maar ik weet dat ik jou kan krijgen
Dit hoeft nooit meer te gebeuren,…

Geef mij nu je angst, ik geef je d’r hoop voor terug
Geef mij nu de nacht, ik geef je de morgen terug

2. Gebruik je inbeeldingsvermogen positief en doelbewust.

 • Dit is de eigenlijke creatie-stap. Je gaat je de persoon die je wilt zijn en de samenleving waar je naar verlangt voorstellen, verbeelden. Je haalt de toekomst naar je toe door het nù te ZIJN. Dit vraagt oefening maar het is niet ingewikkeld.
 • Werelden ontstaan doordat we ergens in geloven. We voelen hoe fijn het is, als dat waar is en verwachten dat het gaat gebeuren. Ons onderbewuste is de feitelijke creator. Het ontvangt onze ideeën en accepteert ze als waarheid om het vervolgens te manifesteren. Dat gebeurt onder één voorwaarde: wanneer het bewustzijn ze VOELT als waar. Het onderbewuste laat zich niet sturen door ons verstand. Zij aanvaardt en manifesteert elk idee als een feit – mits het ondersteunt wordt door het bijbehorende gevoel (Feeling is the Secret, Neville Goddard).

Zie je dat het belangrijk is, dat je jezelf gaat richten op die versie van de werkelijkheid waar je naar verlangt?

 • Wees breed geïnteresseerd en zorg dat je op de hoogte bent van de ontwikkelingen maar laat je gevoel niet bepalen door berichten die angst in je oproepen. Gebeurt dat wel en gaat je angst een eigen leven leiden, kijk hem dan in de ogen, zie hierboven). Richt je op wat je wel wilt en maak tijd vrij om je in te voelen in deze al bestaande werkelijkheid. Zie het voor je. Voel hoe het voelt. Laat dankbaarheid in je opkomen voor het feit dat het er al is. Dit is wat Gandhi bedoelde toen hij zei: Be the Change you want to see in this world. Dat is wat Eckhart Tolle bedoelt wanneer hij zegt: The Kingdom of Heaven is a state of consciousness. Door het lezen van dit artikel, ben jij al een van de pioniers. We starten een beweging. Doe je mee?

3. Om je verlangen naar je nieuwe zelf en een nieuwe samenleving te ontdekken, te verankeren en levend te houden kun je er creatief mee aan de slag.

 • Schrijf erover: Schrijf hoe JIJ wilt ZIJN; Schrijf over hoe JOUW SAMENLEVING waar je naar verlangt eruit ziet.
 • Maak een collage van inspirerende uitspraken en mooie afbeeldingen.
 • Maak een tekening of schildering van jouw beelden en hang ze op, zodat je ze regelmatig ziet.
 • Ga naar buiten en kijk hoe de natuur zich ontvouwt.
 • Praat erover met gelijkgestemden.

Zo kunnen we met elkaar meewerken aan het creëren van de nieuwe wereld. Juist nu met Pasen is dit extra betekenisvol. De weg door de donkerte is eindig en loopt uit op een nieuw begin. Kijk naar de natuur. Voel de liefde, die sterker is dan de dood. En bedenk: je hoeft het niet alleen te doen. We zijn samen!

Zou jij best een luisterend oor willen…

omdat je het toch best lastig vindt om je angst aan te gaan of om gewoon even te brainstormen? Ik ben er voor je. Ik nodig je van harte uit om te mailen, zodat we een moment kunnen prikken daarvoor. Ik luister en ik wens niets liever dan dat ik je er hoop voor terug kan geven.

(Bron: Kirsten Schults | Mind of Your Own)