Over Illa

introvert, hooggevoelig, nieuwsgierig, creatief, optimist

Over Illa Wolters

Pas later in mijn leven kreeg ik door dat ik introvert ben. Ik trok me graag terug in mijn rijke fantasiewereld. Daar was het daar veilig. In de buitenwereld hoorde ik altijd maar opmerkingen waarom ik niets zei en alleen maar keek. Waardoor ik me nog minder liet zien.

Ook mijn hooggevoeligheid lag diep verscholen. ‘Moet je niet huilen’, vroeg mijn moeder snikkend toen ze uit een zielig boek voorlas. Ja, het raakte me wat er gebeurde in het verhaal en nee, tranen kwamen er niet. Ik ging er in mijn fantasiewereld mee aan de slag, waar ik het op mijn manier kon verwerken. Zo kreeg ik het stempel ongevoelig.

Ik geloofde het als kind en zo werd ik iemand die binnen de lijntjes bleef. Je hoofd boven het maaiveld uitsteken? Beter van niet. Ik leefde jarenlang met een verdeeld hart. Naar wie moest ik luisteren, naar mijn hart (zonder support) of mijn hoofd (en anderen)?

Ik kreeg een gezin en deed wat ik altijd deed. Tot mijn kinderen rond mijn 50e jaar buiten de lijntjes gingen kleuren (waar ze groot gelijk in hadden), waar ik geen raad mee wist. Ik ging schrijven, boeken lezen, cursussen volgen, begeleiding zoeken want mijn oude gewoonten werkten een voor een niet meer. Een jarenlange reis, die ik niet anders kon dan volgen.

Nu sta ik standvastig en uitnodigend in het leven, doorvoel en doorleef tegenslagen en kom er telkens weer sterker uit. Ik heb ànders leren kijken naar mijn leven en zie mijn introverte en hooggevoelige eigenschappen nu als prachtige gaven die ik mag inzetten.

Dat gun ik jou ook en ik kan je daarbij helpen. Ik heb leren sprankelen en dat kan jij ook!

Volg mij op Social Media:

Coaching en Counselling

Als coach loop ik een stuk met op als je ergens mee zit en er zelf niet uitkomt. Bij counselling kijken we ook naar je gevoel. Coaching en counselling zijn geen therapie. Als cliënt geef jij de route aan, de coach/counsellor volgt.

Kunstzinnig Dynamisch Coach

Naast gesprekken die inzicht brengen werk je onder mijn leiding op een creatieve manier aan je bewustwording en je veranderingsproces. Juist het bezig zijn met je handen versterkt jouw ontwikkeling en brengt je doel in zicht.

Lifecoach

Samen met mij als lifecoach ga je aan de slag met jouw behoefte aan meer inhoud en zingeving in je leven. Hoe sta je in het leven, wat is jouw wereldbeeld, hoe ziet jouw godsbeeld eruit, wat is je ultieme droomdoel waar je je andere doelen aan kunt toetsen? 

Gecertificeerd cursusleidster "Luisteren naar je pen©"

Creatief schrijven is een belangrijke methode om te ontdekken wat er zich in jouw innerlijk afspeelt. Via kleine schrijfopdrachten kom je snel tot de kern waar het over gaat.

Gecertificeerd cursusleidster "Innerlijk Pelgrimeren"

Met de schrijfmethode “Innerlijk Pelgrimeren” ga je op pelgrimsreis. Niet te voet maar met je pen. Zo kun je al schrijvend je wereld vergroten en je innerlijke landschap leren kennen.

Pastorale coach

Als Pastorale coach ben ik er écht voor jou in bemoediging, inspiratie en begeleiding. Pastoraal coachen is een actief proces vanuit de universele liefde. Ik denk mee in jouw proces en mag je vanuit Bijbelse principes ideeën aanreiken waar je mee aan de slag kan.

Hoe klanten mij ervaren

Als je bij Illa Wolters een cursus volgt dan eindig je die altijd met extra veel kennis. Door de enthousiaste manier van lesgeven in een kleine groep leer je heel veel.

Hans

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?

Samen aan de slag om eindelijk te gaan sprankelen